Dierenarts Veronique Rousseau
Welkom Contact Consultatie Ingrepen Preventie Voeding
De Dierenarts
De Praktijk

De Praktijk

Op consultatie

Dierenartspraktijk Véronique Rousseau te Wetteren - Consultatie Dierenartspraktijk Véronique Rousseau te Wetteren - De dierenarts

Aan de bureau worden eerst de gegevens van eigenaar en dier opgenomen in het computerprogramma. Alle visites worden nauwkeurig bijgehouden.

Op deze manier kan de voorgeschiedenis (bvb ziekte, allergie, bijzondere medicatie of voeding) van een dier altijd en onmiddellijk bekeken worden.

Het programma houdt ook rekening met de toekomst, zo wordt voor vaccinatie automatisch een herinnering verstuurd wanneer het tijd is om deze te hernieuwen.
Het onderzoek

Op deze tafel worden de meeste onderzoeken uitgevoerd. Ook voor een gewone vaccinatie wordt het dier altijd van het puntje van de neus tot het topje van de staart nagekeken.

Met behulp van de microscoop kan in een korte tijd waardevolle informatie worden bekomen. Hierdoor kan een behandeling vaak nauwkeuriger worden ingesteld.

Vrijwel alles kan bekeken worden: urine, oorsmeer, fecesonderzoek, huid, pus, gezwellen,... .
Dierenartspraktijk Véronique Rousseau te Wetteren - Onderzoekskamer met apparatuur
De operatie


Dierenartspraktijk Véronique Rousseau te Wetteren - Operatiekamer met echografie en anesthesie

De operatieruimte is uitgerust met een elektrische operatietafel, dit is handig, omdat de hoogte van de tafel kan aangepast worden, van hoog tot zeer laag.

Tijdens operatie liggen de dieren op een kussen: dit geeft warmte, stabiliteit en is comfortabel.

Hartfrequentie, zuurstofsaturatie in het bloed, CO2 uitstoot, ademfrequentie worden allemaal continu geregistreerd en opgevolgd.

De dieren blijven onder narcose door middel van toediening van zuurstof en isofluraan (een verdovend gas). De diepte en tijdsduur van narcose kan geregeld worden naargelang dat nodig is, dit maakt een veiligere "anesthesie op maat" voor elke patiënt mogelijk.

Ook een nieuw echografietoestel is aanwezig in de praktijk. Door middel van echografie kan snel en pijnloos meer informatie bekomen worden, over allerlei organen.
Hospitalisatie


Na operatie verblijven de dieren in de hospitalisatieruimte om rustig en veilig bij te komen.

In de meeste gevallen verblijven ze hier slechts een deel van de dag en gaan ze 's avonds weer naar huis.

Ook dieren die erg ziek zijn en intensieve verzorging nodig hebben kunnen hier verblijven.

Het spreekt voor zich dat enkel dieren die aan een niet-infectieuze aandoening lijden in deze kooien zitten. Dieren die ervan verdacht worden wel besmettelijk te zijn, worden in kooien in een andere ruimte gehuisvest.
Dierenartspraktijk Véronique Rousseau te Wetteren - Hospitalisatie en overnachting

Start van pagina